Maailman kurjien puolesta

Kiitos, rakas Taivaan Isä, siitä että olet pitänyt meistä huolta ja meillä on tämä korkea elintaso ja toimeentulo. Herra, tahdomme noudattaa sanaasi:

Avaa sinä suusi hiljaisten puolesta, hanki oikeutta syrjityille. Avaa suusi ja anna oikea tuomio, aja kurjan ja köyhän asiaa. Sananl.31:8-9.

Niinpä rukoilemme: auta tämän maailman köyhiä ja kurjuudessa eläviä. Tule avuksi köyhille ja avaa heille kätesi, anna huolenpitosi. Anna jokapäiväinen leipä ja toimeentulo, elatus ja vaatteet. Anna jokaiselle kehitysmaan asukkaalle, köyhyydessä ja kurjuudessa elävälle, sinun taivaallinen ja maallinen huolenpitosi. Auta Kristuksen ruumista ja seurakuntaa ojentamaan auttava kätensä, auta meitä antamaan rakkautta köyhille. Siunaa jokaista kristillistä lastenkotia, joka on perustettu suomalaisten toimesta köyhiin maihin. Siunaa niiden henkilökuntaa ja lapsia ja anna sinne kaikki resurssit, hengelliset ja maalliset, että nuo lapset saavat elää rikkaan elämän ja voivat uskoa sinuun, joka olet heidän Hyvä Paimenensa. Kasvata Kristuksen ruumis ja seurakunta sielläkin, köyhien keskellä, ja anna kurjille toivo, anna evankeliumin levittää siellä valoansa. Suo, ettei pelastuksen ilosanoma tule köyhien luo pelkkinä sanoina, vaan myös voimana ja käytännön rakkautena. Auta meitä! Herra, sinä jolle sato kuuluu: lähetä työmiehiä elopellollesi työhön, työtä on paljon, työmiehiä vähän.

Herra, pyydämme sinulta laupeutta niille, jotka sairastavat. Auta erityisesti köyhissä maissa niitä, jotka sairastavat erilaisia trooppisia tauteja. Tule avuksi tuberkuloosin ja malarian uhreille, auta ns. jokisokeudesta kärsiviä. Armahda, että ihmiset eivät saa erilaisia loistauteja ja verisairauksia, kuten ebolaa ja länsiniilinkuumetta. Anna apusi aidsin uhreille, myös aids-orvoille. Anna heidän saada osakseen asianmukaista hoitoa ja lääkitystä, auta erityisesti sairaita lapsia. Kiitos, Herra Jeesus, että sinä et ole voimaton maailman hädän edessä, vaan sinä haluat sulkea syliisi tämän maailman kärsivät ihmiset. Kiitos, Herra, että autat kokonaisia kyliä ja yhteisöjä pääsemään sinun avustasi osalliseksi. Auta, että me voimme omalta osaltamme olla lähettäjiä, uhraajia ja esirukoilijoita sinun valtakuntasi työssä. Tule seurakuntasi kautta avuksi sairaille ja kärsiville, sokeille ja vammaisille, kaikkein kurjimmille ensin. Pidä huolta luoduistasi.

Tule, Herra Jeesus, avuksi katulapsille eri puolilla maailmaa. Anna kaikille lapsille koti, anna läheisiä ihmisiä, auta ettei kenenkään tarvitse kerjätä elantoaan kadulla. Auta Kristuksen ruumista ja seurakuntaa perustamaan uusia lastenkoteja niille alueille, missä on paljon köyhiä ja turvattomia lapsia. Pidä huolta köyhistä lapsista, ettei kenenkään tarvitse antautua prostituoiduksi tai joutua pedofiilien uhriksi, pornoteollisuuden saaliiksi tai lapsikaupan uhriksi. Auta ettei kenenkään tarvitse ryhtyä sotilaaksi lapsena. Suo, että lapset saavat leikkiä, käydä koulua, myös pyhäkoulua, ja suo, ettei heidän tarvitse joutua töihin tehtaisiin ainakaan alle 12-vuotiaina. Tule avuksi lapsille, sinä taivaan ja maan Luoja, ota heidät kaikki sinun armosiipiesi suojaan, anna taivaalliset enkelijoukkosi lasten avuksi. Neuvo heidätkin elämän tielle jo pieninä, opeta rukoilemaan ja vastaa, kun he kääntyvät sinun puoleesi hädässään.

Ylistys sinulle, joka olet hyvä ja armollinen! Kiitos sinulle, taivaan Isä, kaikesta huolenpidostasi, jota annat luoduillesi! Kiitos, Jeesus, että sinun sydämesi on täynnä rakkautta ja välittämistä! Anna tuon rakkauden siirtyä sinun sydämeltäsi meidän sydämellemme. Anna meillekin sinun sydämesi mukaiset ajatukset ja tunteet. Lahjoita meille sinun mielenlaatusi ja anna meille voima tehdä samoja tekoja kuin sinä. Lähetä meidätkin rakastamaan. Katso, tässä minä olen, lähetä minut!

Aamen.

Mainokset
Kategoria(t): Päivän rukous, Sanahallussa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.