Työmiehiä

Eräässä profetiassa sanottiin jo aikuiseen ikään ehtineelle miehelle: ”Enkö minä ole kutsunut sinut jo kun olit vielä poikanen? Eikö pyhä voiteluöljyni jo silloin valunut kantapäähäsi asti?…” Jumalan tahto on, että me jo lapsina voimme palvella Herraa ja tulla myös tietoiseksi kutsustamme, siitä Jumalan suunnitelmasta, jonka Hän on meidän elämäämme varten laatinut ja johon kuuluu rakentaa Kristuksen seurakuntaa. Jeremialle Herra puhui:

Jo ennen kuin sinut äidinkohdussa muovasin, minä valitsin sinut. Jo ennen kuin sinä synnyit maailmaan, minä pyhitin sinut omakseni ja määräsin sinut kansojen profeetaksi. Jer.1:5.

Kiitos, rakas taivaan Isä, että sinä olet meidät kutsunut pyhällä kutsumuksella jaloon virkaan, olemaan Jumalan pappeja ja Kristuksen todistajia. Kiitos, että sinulla on yksilöllinen suunnitelma jokaista omaasi varten.

Kiitos, rakas Taivaan Isä, että sinä olet julistuttanut evankeliumin kaikille kansoille, myös suomalaisille. Kiitos, että me olemme saaneet kuulla pelastuksemme evankeliumin niiden kautta, jotka sinä aikoinaan kutsuit ja voitelit palveluksen työhön. Auta nyt meitä ja auta tämän kansan lapsia, varhaisnuoria ja nuoria olemaan selvillä siitä suunnitelmasta, joka sinulla on itse kutakin varten. Auta meitä tulemaan tietoisiksi siitä kutsumuksesta, joka meille on lahjoitettu Jumalan valtakunnassa. Kiitos, että sinä, Herra, olet valinnut meidät jo ennen syntymäämme ja me olemme saaneet tulla tietoisiksi siitä valinnasta jo lapsena tai nuorena. Kiitos, Herra, jokaisen kohdalta, joka on saanut tiedostaa oman kutsumuksensa jo varhain. Kiitos jokaisesta, jonka olet kutsunut apostoliksi, profeetaksi, evankeliumin julistajaksi, paimeneksi tai opettajaksi. Kiitos voitelusta, Pyhän Hengen elävästä läsnäolosta ja vaikutuksesta meissä. Kiitos, että autat meitä Pyhän Hengen kautta tiedostamaan oman armoituksemme. Kiitos, että annat meille selkeän näyn omasta kutsumuksestamme, omasta hengellisestä virastamme, omasta työstämme. Kiitos, että annat meille hengen silmät uskossa nähdä näkymättömiä todellisuuksia. Kiitos, että annat meille armon uskossa vaeltaen täyttää ne teot, jotka sinä olet meille edeltä valmistanut. Kiitos, että autat meitä sinun kanssasi kokoamaan ja torjumaan kaikki vihollisen juonet, kun se yrittää eksyttää meitä hajottamisen tielle. Kiitos, että et ainoastaan lähetä meitä, vaan sinä pidät meitä koulussasi ja kasvatat meitä ensin sinun tuntemiseesi, sinun yhteydessäsi vaeltamiseen, ja sitten lähetät. Kiitos, että

Into on hyvä, jos asia on hyvä… Gal.4:18.

Anna siis meille aina intoa työhön. Mutta auta myös, että emme kiirehdi liikaa ja hosu, vaan osaamme myös odottaa sinun aikaasi, sinun voimaasi.

Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan jääkää odottamaan sitä, minkä Isä on teille luvannut ja mistä olette minulta kuulleet… Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka. Ap.t.1:4,8.

Auta jokaista, joka kutsunsa kanssa kipuilee, seuraamaan sinun johdatustasi, odottamaan kärsivällisesti sinun aikaasi ja kuulemaan sinun ääntäsi, näkemään Jumalan suunnitelman omassa elämässään ja noudattamaan sitä. Anna jokaiselle lapsellesi selkeä näky, voimallinen kutsu, elävä tietoisuus siitä, mitä Pyhä Henki tahtoo. Ja lähetä, Herra, palvelijoitasi työhön. Lähetä elopellollesi. Satoa on paljon, työmiehiä vähän.

Herra, Jeesus Kristus, sinulta me odotamme näkyä, sinulta odotamme kutsua, sinulta lähettämistä. Sinun puoleesi käännyn nyt rukouksessa tämän kansan lasten ja nuorten puolesta: kutsu yhteyteesi, kutsu sisälle Jumalan valtakuntaan, kutsu omistamaan kaikki Jumalan lupaukset jo lapsena. Kutsu Kristuksen seuraamiseen. Kasvata, Herra, sinun seurassasi, kasvata seurakunnan keskellä, kasvata uskovien yhteydessä, kasvata rukouksessa, kasvata aktioissa ja missioissa, mutta anna voima olla sinun todistajasi myös arjen keskellä, kouluissa ja työpaikoilla. Kasvata Kristuksen todistajana olemiseen ja anna siihen voima korkeudesta.

Voitele, Pyhä Henki, näitä tämän päivän lapsia ja nuoria pyhällä voiteluöljylläsi ja lähetä olemaan sinun todistajiasi omassa lähipiirissään ja kauempanakin, aina maan ääriin asti. Kiitos, Herra, mitä teet uskovien lasten ja nuorten elämässä tänään Suomen maassa. Kiitos, että autat näitä sinun palvelijoitasi, joiden sydämessä on elävä Kristuksen tunteminen, syrjäyttämään ne, jotka ovat vain uskonnollisia, jotka puhuvat vain kirjaviisautta, syrjäyttämään heidät hengellisistä viroista niin, että Kristuksen seurakunnassa sinun äänesi kuuluu, todistus sinusta tulee julki voimallisesti. Anna näille Suomen nuorille Kristuksen sisällisen tuntemisen armo ja lahja.

Herra, jos joku kokee voimakasta halua päästä raamattukouluun, niin avaa ovia ja anna mahdollisuus näille nuorille päästä kunnon raamattukouluihin. Auta, ettei kukaan tavoittele mitään uskon asioiden akateemista pohtimista, vaan auta, että jokainen voisi tavoitella syvempää Kristuksen tuntemista, syvempää yhteyttä sinuun ja läheisempää kanssakäymistä sinun kanssasi. Auta, että raamattukoulut voisivat tätä tarjota, tervettä opetusta, mutta myös käytännön työtä, Kristuksen todistajana olemista. Anna näille nuorille hengellisiä isiä ja äitejä, jotka voivat heitä opastaa ja kouluttaa, viedä lähelle sinua.

Kiitos, Herra, jokaisesta, jonka olet lähettänyt evankeliumin työhön. Kiitos, että meillä jokaisella Kristuksen omalla on kutsu palvella Herraa ja rakentaa Kristuksen seurakuntaa. Kiitos, että meillä jokaisella on jotakin annettavaa Kristuksen ruumiille. Halleluja! Ylistys sinulle, taivaan Isä, ylistys sinulle Jeesus Kristus, meidän Herramme, ja ylistys ja kiitos sinulle Pyhä Henki! Kiitos läsnäolostasi ja voitelustasi, kiitos että teet meidät täysin valmiiksi palveluksen työhön ja kykeneviksi olemaan uuden liiton palvelijoita! Aamen.

Mainokset
Kategoria(t): Päivän rukous, Sanahallussa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.