Raamatunkäännöstyön puolesta

Kiitos, rakas Taivaan Isä, siitä että meillä on Jumalan sana suomen kielellä. Kiitos, että jo esipolvistamme asti olemme saaneet kuulla Jumalan sanaa omalla kielellämme. Kiitos, että jokainen sukupolvemme on saanut luettavakseen ajanmukaisen käännöksen. Kiitämme sinua siis eri raamatunkäännöksistä, joita suomen kielellä on julkaistu, myös tästä viimeisimmästä. Kiitos, että meillä on tämä vuoden 1992 kirkkoraamattu ja kaikki edeltävät käännökset!

Auta, Herra, että kaikki maailman kansat ja kielet saisivat omakielisen raamatun. Auta, ettei kenenkään tarvitse lukea Jumalan sanaa ainoastaan vieraalla kielellä. Kiitos, että sinä olet kutsunut Kristuksen ruumiiseen kaikki kansat ja kielet:

Tämän jälkeen näin suuren kansanjoukon, niin suuren, ettei kukaan kyennyt sitä laskemaan. Siinä oli ihmisiä kaikista maista, kaikista kansoista ja heimoista, ja he puhuivat kaikkia kieliä. He seisoivat valtaistuimen ja Karitsan edessä yllään valkeat vaatteet ja kädessään palmunoksa ja huusivat kovalla äänellä:
– Pelastuksen tuo meidän Jumalamme, hän, joka istuu valtaistuimella, hän ja Karitsa! Ilm.7:9-10.

Kiitos, että kutsut yhteyteesi ihmisiä myös niiltä kielialueilta, joilla ei tänä päivänä ole raamattua. Herra, sinä jolle sato kuuluu, lähetä työmiehiä eloosi, sillä eloa on paljon, mutta työmiehiä vähän. Kouluta, varusta ja lähetä myös raamatunkääntäjiä sinne, missä ei vielä ole kirjakieltä, ei ole raamattua, ei ole kenties mitään osaa pyhistä kirjoituksista vielä käännettynä. Lähetä myös lukutaitotyöntekijöitä. Voitele heitä Pyhässä Hengessä tekemään sitä työtä, joka saattaa Jumalan elävän sanan uusille kielialueille, uusille kansoille ja heimoille, jotka eivät vielä ole evankeliumia kuulleet. Anna sinun työntekijöillesi selkeä näky, selkeä tavoite, pyhä taivaallinen kutsumus ja into myös tälle vaikealle ja kestäväisyyttä kysyvälle työsaralle. Anna tuore Hengen voitelu ja kosketus niille, jotka nyt ovat työkentällä tavoitteenaan Jumalan sanan välittäminen pioneerikäännöksinä maailman kansoille. Siunaa erityisesti suomalaisia työntekijöitä, jotka ovat mukana tässä työssä joko kääntäjinä, lukutaitotyöntekijöinä tai erilaisissa avustustehtävissä, kuten atk- ja opetustyössä. Auta heitä, innoita, sytytä, ohjaa, johdata, anna tuoretta voimaa, kaikkea tarpeellista viisautta, varjele vaaroissa, pidä terveinä, ole lähellä joka päivä. Lahjoita, Pyhä Henki, elävä läsnäolosi Jumalan valtakunnan läheteille. Kiitos, että vastaat, kiitos, että maksat palkan, kiitos, että annat työn kantaa hedelmää, kiitos, että annat ’kasvit joka miehen pellolle’. Halleluja!

Kiitos, Herra, jokaisesta raamatunkääntäjästä, lukutaitotyöntekijästä ja avustajasta, jonka olet lähettänyt Suomesta Wycliffe Raamatunkääntäjien työyhteydessä kentälle. Siunaa heitä runsaasti, ole heidän kanssaan ja vahvista. Siunaa Wycliffen Suomen toimistoa ja sen työntekijöitä. Anna varat ja kaikki muutkin resurssit, mitä tarvitaan tähän työhön. Auta näitä kääntäjien kattojärjestöjä tekemään tehokasta työtä Jumalan Hengen ohjauksessa ja johdatuksessa. Auta, että löytyy niin lähtijöitä kuin lähettäjiä. Anna lähettäjiä kaikille palvelijoillesi, jotka olet valinnut lähtijöiksi. Anna uskollisia esirukoilijoita, uskollisia uhraajia, uskollisia rohkaisijoita, uskollisia avustajia. Tee pyhät tälläkin rintamalla täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen. Ylistämme ja kiitämme sinua kaikesta evankeliumin eteenpäin menemisestä, kaikista hedelmistä, joita tämä työ kantaa, kaikista uusista käännöksistä, kaikista Kristuksen ruumiin uusista jäsenistä! Ylistys ja kunnia hänelle, joka valtaistuimella istuu ja Karitsalle!

Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, kaiken armon Jumala! Ylistetty meidän Vapahtajamme ja Herramme Jeesus, joka ilmestyy pelastukseksi maan äärissä, meren saarilla – hänen vahvaa kättänsä ne odottavat! Kiitetty Pyhä Henki, innoittajamme ja johdattajamme, Puolustaja ylhäältä! Aamen.

Mainokset
Kategoria(t): Päivän rukous, Sanahallussa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.