Suomalaisen miehen puolesta

Kiitos, rakas Taivaan Isä, siitä että olet lahjoittanut meille kaiken, mitä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan. Kiitos, että sinun huolenpitosi ympäröi meitä.

Rakas taivaan Isä, Jeesuksen nimessä me rukoilemme sinua suomalaisen miehen puolesta. Ilmesty sinä, Herra, hänen elämäänsä ja tee se uudeksi, tee se kaikin tavoin terveeksi ja vahvaksi, sellaiseksi kuin sinä olet luomistyössäsi sen tarkoittanut. Tee suomalaisesta miehestä vastuuntuntoinen ja kypsä, viisas ja harkitseva.

Auta suomalaista miestä, että hänellä olisi terve itsetunto.  Älä anna vihollisen riistää häneltä hänen tervettä itsetuntoaan, hänen itsekunnioitustaan. Auta häntä pitämään huolta itsestään ja perheestään, huolehtimaan lapsistaan ja näyttämään heille aikuisen mallia. Auta suomalaista miestä olemaan lapsilleen miehen malli, esimerkki siitä, minkälainen aikuisen miehen tulee olla. Auta häntä kasvattamaan lapsiaan, ojentamaan heitä ilman vihaa. Auta muutenkin suomalaista miestä hallitsemaan tunteensa, erityisesti vihan tunteensa. Auta suomalaista miestä hillitsemään itsensä ja hallitsemaan kielenkäyttönsä ja tunteensa, niin että hän ei ole väkivaltainen tai häijy, aggressiivinen tai alistava, eikä päihteiden orja. Puhdista suomalaisen miehen sydän kaikesta väkivallasta, synnistä, jumalattomuudesta, saastaisuudesta ja ahneudesta ja juoppoudesta. Puhdista suomalaisen miehen kielenkäyttö kaikista kirosanoista, irstaista puheista, kaksimielisyyksistä, parjauksista ja panetteluista.  Auta suomalaista miestä olemaan nöyrä ja lainkuuliainen, raitis, oikeamielinen, puhdas, viisas, pyhä, itsensähillitseväinen. 

Ohjaa, Herra, suomalaisen miehen askeleet kirkkoon, seurakuntaan, sanankuuloon, hyviin harrastuksiin – myös oman perheensä luokse. Käännä suomalaisen isän sydän lastensa puoleen ja lasten sydän isien puoleen, käännä suomalaisten isovanhempien sydämet lastenlastensa puoleen ja lasten sydämet isovanhempien puoleen.  Auta, että kaikki se, mikä on hyvää suomalaisessa miehessä, voisi välittyä tuleville polville. Auta suomalaista miestä olemaan reilu ja rehti, ystävällinen, lempeä ja sävyisä, viisas ja oikeamielinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmis. Auta häntä olemaan kykenevä uskolliseen rakkauteen puolisoaan kohtaan. Auta, että hän myös saa vaimonsa ja lastensa taholta sen kunnioituksen, mitä hän tarvitsee. Auta, että hän ei stressaannu eikä ota väärällä tavalla paineita niistä odotuksista, joita häneen kohdistuu. Varjele työnarkomanialta, uupumukselta, masennukselta. Varjele suomalaista miestä, ettei hän missään olosuhteissa ajaudu epätoivoon ja itsemurha-ajatuksiin. Auta suomalaista miestä avautumaan ja puhumaan ongelmistaan.

Herra, kaikki tämä on mahdollista vain, jos sinä puutut suomalaisen miehen elämään ja vaikutat parannusta kuolleista töistä ja uskoa Jumalaan. Lähetä sinä sanasi suomalaisen miehen tykö, auta, että se ’tunkee lävitse’ ja murtaa sen vastustuksen, joka usein suomalaista miestä pitää otteessaan, murtaa suomalaisen miehen kivisydämen ja tekee hänestä taipuisan ja nöyrän Jumalan palvelijan, joka tuntee oman heikkoutensa, mutta tuntee myös Jumalan voiman.  Anna suomalaiselle miehelle elävä usko Kristukseen, anna veren puhdistava voima – luo uudeksi. Täytä suomalainen mies miestä väkevämmällä voimalla: Pyhän Hengen voimalla ja voitelulla.  Tee hänestä kykenevä olemaan uuden liiton palvelija.  Tee hänet pylvääksi Jumalan temppeliin.  Auta, että suomalainen mies voi ottaa paikkansa Kristuksen ruumiissa, paikkansa elävän Jumalan taisteluriveissä ja paikkansa hengellisenä johtajana niin perheessä kuin seurakunnassa.  Tee hänestä hyvä isä, ei vain omille lapsilleen, vaan tee hänestä myös hengellinen isä, sielujen voittaja, Kristuksen todistaja, Jumalan pappi, joka on kykenevä jakamaan elämän leipää nälkäisille.

Kiitos taivaan Isä, kiitos Jeesus, suomalaisen miehen Vapahtaja ja kaikkien ihmisten Vapahtaja! Kiitos, Pyhä Henki, kaikesta, mitä olet jo tehnyt suomalaisen miehen hyväksi ja mitä vielä teet! Kiitos, Jeesus, että olet omassa ruumiissasi kantanut ristin puulle jokaisen suomalaisen miehen synnit! Kiitos, Pyhä Henki, että sinä puhut suomalaisen miehen sydämelle Kristuksen voitosta ja vapautat hänet palvelemaan elävää Jumalaa! Kiitos ja ylistys sinulle, Herra!

Mainokset
Kategoria(t): Päivän rukous, Sanahallussa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.