Kiitämme Herraa

Iloitkaa aina. Rukoilkaa lakkaamatta. Kiittäkää kaikesta. Tätä Jumala tahtoo teiltä, Kristuksen Jeesuksen omilta. 1.Tess.5:16-18.

Kiitos, rakas Taivaan Isä, siitä että olet meidät luonut ja saamme olla osalliset sinun huolenpidostasi. Kiitos, että et ole meitä hylännyt, vaan olet jokaisena päivänä meitä kantanut iankaikkisin käsivarsin. Kiitos, että tänään saamme sydämessämme pystyttää hengessä avun kiven, Eben-Eserin, joka tarkoittaa ”tähän asti on Herra meitä auttanut” (1.Sam.7:12). Ylistys sinulle kaikesta hyvyydestäsi, huolenpidostasi ja siitä suuresta pelastuksesta, jonka olet meille Pojassasi Jeesuksessa valmistanut!

Herra Jeesus Kristus, me kiitämme sinua, että sinä otit kärsiäksesi sen rangaistuksen, joka olisi kuulunut meille, ja suostuit kärsimykseen ja kuolemaan meidän edestämme. Kiitos, että sinä maksoit meistä tuon suuren lunastushinnan, veresi hinnan, ja me saamme nyt olla vapaita, lunastettuja, vanhurskautettuja ja pelastuksesta osallisia.  Kiitos, että olemme sinun kuolemasi ja ylösnousemuksesi kautta tulleet osalliseksi jumalallisesta luonnosta, olemme saaneet uudestisyntyä elävään uskoon, tulla uusiksi luomuksiksi Kristuksessa. Kiitos tästä suuresta armosta. Kiitos, että voimme nyt olla hengessä eläviä, saamme olla eläviä kiviä Jumalan temppelissä, Kristuksen ruumiin jäseniä.

Kiitän sinua sanastasi, Jumalan elävästä ja pysyvästä sanasta, joka on kuin seitsenkertaisesti puhdistettua jalometallia, joka on ’niin ja aamen’. Kiitos, että saan uskoa siihen yksinkertaisesti, puhdassydämisesti ja lujasti. Kiitos, että sinun sanasi ohjaa minua pois luonnollisen ihmisen pyrkimyksistä. Kiitos, että saan sinun sanaasi toteuttaa elämässäni oikeina ajatuksina, oikeina tunteina, oikeina tekoina. Kiitos, että se tapahtuu, kun sinun sanasi uskossa sulautuu minuun. Kiitos, että sinun totuutesi tekee minussa työtään ja Kristuksen kuva tulee minussakin esiin, Jumalan kunniaksi.

Kiitos, Jeesus, meidän ylimmäinen pappimme, että sinä rukoilet iäti meidän puolestamme. Kiitos, että sinä olet tehnyt meidät kuningaskunnaksi ja papeiksi, pyhäksi heimoksi ja omaisuuskansaksesi. Kiitos, että saamme sydämen ympärileikkauksen kautta kuulua Jumalan Israeliin, olla tosi israelilaisia, ja palvella Herraa hengen uudessa tilassa. Kiitos, että olet antanut meille Pyhän Henkesi ja voidellut meidät pyhällä voiteluöljyllä palvelemaan Jumalaa. Kiitos, että olet antanut meille, seurakunnallesi, apostolit ja profeetat, evankeliumin julistajat, paimenet ja opettajat. Kiitos jokaisesta hengen virasta, jonka olet antanut, ja kiitos, että sinä olet minullekin suunnitellut hyvän osan, ihanan osan Kristuksen ruumiin jäsenenä, ja voidellut minutkin palvelemaan sinua. Kiitos Pyhän Hengen osallisuudesta, kiitos, että Jumalan läsnäolo seuraa minua, minne menenkin, ja sinun johdattava kätesi on minun kanssani. Kiitos, että saan sanoa Daavidin kanssa:

Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu…Ps.23:1.

Ylistys sinulle, Pyhä kolmiyhteinen Jumala, kaikesta hyvyydestäsi, armostasi ja laupeudestasi, jota olet antanut minulle ja läheisilleni. Kiitos jokaisesta rakkaasta ihmisestä, jonka kanssa saan tehdä elämän matkaa. Kiitos terveydestä, kiitos jokapäiväisestä leivästä. Kiitos asunnosta, autosta, vaatteista, työpaikasta, työkyvystä – kaikesta elatuksesta ja siitä korkeasta elintasosta, jota olen saanut nauttia. Sinun kädestäsi olen sen ottanut vastaan ja sinua siitä kiitän. Kiitos tästä kauniista Suomen maasta, jossa saan asua. Kiitos, että täällä on tämä vauraus, tämä yhteiskuntarauha, tämä turvallisuus, tämä vapaus – suo meidän säilyttää ne. Kiitos, että suojelet ja varjelet tätä kansaa, ettei se ajaudu syntiin ja jumalattomuuteen ja joudu kärsimään niistä vitsauksista, joita kaikenlainen turmelus ja pakanuus toisivat tullessaan. Kiitos, että olet kaikkina aikoina lähettänyt tämän kansan keskelle herättäjiä, vanhurskauden saarnaajia ja profeettojasi – kiitos, että lähetät heitä myös tälle sukupolvelle. Kiitos, että et hylkää meitä pahojen tekojemme valtaan, et hylkää meitä kelvottomien ajatustemme valtaan, vaan johdatat meidät valoon ja vapauteen, Kristuksen tuntemiseen. Kiitos, että annat meille voiman palvella Herraa hengen uudessa tilassa.

Kiitos, että saamme odottaa herätystä. Kiitos, että annat meille herätyksen ja sinun armosi ilmestyy meille avuksi oikeaan aikaan. Aamen.

Kiittäkää Herraa, huutakaa avuksi hänen nimeään, kertokaa kansoille hänen suurista teoistaan! Laulakaa hänelle, ylistäkää häntä, kertokaa hänen ihmetöistään. Ylistäkää hänen pyhää nimeään. Iloitkoot kaikki, jotka etsivät Herraa! Turvautukaa Herraan ja hänen voimaansa, etsikää aina hänen kasvojaan. Muistakaa aina hänen ihmetyönsä, hänen tunnustekonsa ja hänen tuomionsa… Ps.105:1-5.

Mainokset
Kategoria(t): Päivän rukous, Sanahallussa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.