Uupuneiden puolesta

Kiitos, rakas Taivaan Isä, siitä että sinä olet auttanut meitä jaksamaan. Sinä olet luvannut:

…niinkuin sinun päiväsi, niin olkoon sinun voimasikin. 5.Moos.33:25.(KR38)

Kiitos, että voimme tänään hengessä pystyttää avun kiven, kuten Samuel:

Tämän jälkeen Samuel otti kiven ja asetti sen Mispan ja Senin välille. Hän antoi kivelle nimen Eben-Eser, Avunkivi, sanoen: ”Tähän asti Herra on auttanut meitä.” 1.Sam.7:12.

Herra, me käännymme jälleen sinun puoleesi apua pyytäen: anna meille voimia, auta meitä jaksamaan. Herra, ilmesty niiden avuksi, jotka tänä päivänä ovat uupuneita. Ole heidän tukenaan ja apunaan. Auta heitä löytämään apu uupumukseensa. Auta, jos uupumus johtuu työn paljoudesta. Auta pääsemään pois liian kuorman alta, auta vähentämään työn tekemistä, auta lepäämään, rentoutumaan, löytämään fyysinen, psyykkinen ja henkinen lepotila – myös hengellinen. Herra, sinä joka tiedät kaikki meidän asiamme, vaikuta tahtomista ja tekemistä ja myös oikeanlaiseen lepoon hakeutumista. Vähennä kiirettä ja stressiä niin, etteivät ne meitä hallitse. Auta jokaista lastasi, ettei kukaan juokse rahan perässä, aineellista rikkautta tavoitellen. Johdata meitä pois kaikesta mammonan orjuudesta, tyytymään siihen, mitä meillä on.

Auta, rakas taivaan Isä, niitä jotka ovat uupuneita unettomuuden vuoksi.  Auta jokaista unettomuudesta kärsivää nukkumaan. Auta löytämään levollinen mieli ja luja luottamus Kristukseen, turvallisuuden tunne, joka mahdollistaa rauhallisen unen. Kiitos, että annat sopivia lääkkeitä niille, jotka eivät ilman lääkkeitä pysty nukkumaan.  Auta, että lääkkeiden varassa nukkuminen ei olisi kenenkään kohdalla jatkuvaa, vaan jokainen saisi nukkua edes välillä ilman lääkkeitä.

Kiitos, Jeesus, meidän Herramme ja Vapahtajamme, että sinä annat meille levon, olethan sinä sanonut:

”Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja katsokaa minua: minä olen sydämeltäni lempeä ja nöyrä. Näin teidän sielunne löytää levon. Minun ikeeni on hyvä kantaa ja minun kuormani on kevyt.” Matt.11:28-30.

Sinuun, Herra, me turvaamme, älä anna meidän joutua uskossamme häpeään. Anna meille voimia, auta jaksamaan. Olethan sinä luvannut meille antaa voimia:

Hän virvoittaa väsyneen ja antaa heikolle voimaa.  Nuoretkin väsyvät ja nääntyvät, nuorukaiset kompastelevat ja kaatuvat, mutta kaikki, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohoavat siivilleen kuin kotkat. He juoksevat eivätkä uuvu, he vaeltavat eivätkä väsy. Jes.40:29-31.

Kiitos, että saan uskossa tarttua Jumalan sanan lupauksiin ja pyytää voimia itselleni ja muillekin, kaikille, jotka tänä päivänä tuntevat itsensä väsyneiksi ja uupuneiksi. Ilmesty jokaiselle uupuneelle ja auta! Sinä näet ne monet, jotka potevat pahaa työuupumusta – auta heitä jo ennen kuin he polttavat itsensä loppuun. Estä ’burn-out’, loppuunpalaminen ja johdata ulos vääristä elämäntavoista, epäterveistä työolosuhteista ja auta löytämään tasapaino arjen vaatimusten ja omien voimavarojen välillä. Auta meitä hoitamaan kehoamme, hoitamaan sieluamme, hoitamaan henkisiä ja hengellisiä tarpeitamme niin, että voimme pysyä terveinä ja jaksaa hyvin päivästä toiseen. Anna meidän löytää lepoa ja virkistystä, sopivia tapoja rentoutua ilman, että ajautuisimme maailman turhuuksien pauloihin, vääränlaisiin huvituksiin, hemmottelemaan itseämme himojemme mukaan.

Auta meitä pyhittämään lepopäivä. Herra, me ymmärrämme, että sinä olet meidän sapattimme: sinä valmistit meille pelastuksen eikä meidän tarvitse sen puolesta työtä tehdä. Me saamme löytää levon sinussa. Auta meitä ymmärtämään tämä ja soveltamaan se elämäämme. Auta meitä myös pyhittämään lepopäivä siinä mielessä, että osaisimme levätä arjen työstä ja jättää omien maallisten asioittemme ajamisen pois pyhäpäivinä. Kiitos, Herra, levosta. Kaikesta virkistyksestä ja mahdollisuudesta terveelliseen joutilaisuuteen. Anna meidän elämäämme työn ja levon tasapaino. Vapauta työnarkomaniasta niitä, joita se riivaa. Auta, ettei työstä tule meille liian tärkeä itsetunnon perusta. Auta meitä löytämään terve itsetunto, omanarvon tunne ja itsekunnioitus ilman työtäkin. Anna jokaiselle työriippuvuudesta kärsivälle armo nähdä itsensä Jumalan kuvana, arvokkaana siksi, että on sinun rakkautesi ja huolenpitosi kohde.

Kiitos, Isä, kiitos Jeesus, kiitos Pyhä Henki, kaikesta hyvyydestäsi joka meitä ympäröi.  Kiitos, että sinä nostat, sinä kannat, sinä viet eteenpäin ja annat voiman jokaiseen päivään. Aamen.

Mainokset
Kategoria(t): Päivän rukous, Sanahallussa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.