Lähetystyön puolesta

Kiitos, rakas Taivaan Isä, siitä että sinä olet lahjoittanut Kristuksen kirkkauden evankeliumin kaikille kansoille ja kutsunut Israelin kansan yhteyteen myös kaikki pakanakansat.

Ano minulta, niin minä annan pakanakansat sinun perinnöksesi ja maan ääret sinun omiksesi. Ps.2:8.(KR38)

Herra, me pyydämme: anna meille maan ääret omaksi, pakanakansat perinnöksi. Liitä kansasi yhteyteen kaikki kansat, lähetä ilosanomasi kaikille kansoille, kielille ja heimoille.

Kuinka kukaan voi julistaa, ellei häntä ole lähetetty? Onhan kirjoitettu: ”Kuinka ihanat ovat ilosanoman tuojan askelet!” Room.10:15.

Pyytäkää siis herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen.” Matt.9:38.

Herra, sinä joka olet kaiken sadon kasvattaja ja sinä, joka myös yksin voit antaa kylväjälle siemenen, joka kasvaa iankaikkista satoa, lähetä työmiehiä elonkorjuuseesi. Lähetä myös työmiehiä muokkaamaan peltoa, kylvämään hyvän sanoman siementä ja lähetä Hengen sateet kastelemaan ihmisten sydänten maailmaa. Anna sanallesi se kasvu, jota varten sen lähetät. Anna sen löytää hedelmällinen maaperä maailman kansojen sydämissä ja kasvaa siellä ja tuottaa satoa. Herra, satoa on paljon, tämä maailma kuhisee ihmisiä, jotka eivät ole vielä sinusta kuulleet: lähetä työmiehiä kansojen keskuuteen julistamaan Kristuksen kirkkauden evankeliumia. Voitele meidät Hengen voitelulla, anna meille voima korkeudesta olla Kristuksen todistajia omassa lähipiirissämme ja kauempanakin ja aina maan ääriin asti. Ole meidän kanssamme ja tee niitä tekoja, joita teit lihasi päivinä maan päällä.

Ole jokaisen palvelijasi tukena, jonka olet lähettänyt liikkeelle. Älä anna tulen sammua, vaan vahvista sisäistä ihmistä, jokaisen palvelijasi hengellistä olemusta. Anna antamasi näyn pysyä kirkkaana, anna Hengen tulen palaa heissä ja tee jokaisesta lähetystyöntekijästä kykenevä olemaan uuden liiton palvelija, ei kirjaimen, vaan Hengen. Avaa ovia hengelliseen työhön, auta jokaista palvelijaasi pysymään sinussa, olemaan elävä oksa Kristuksen viinipuussa ja anna kyky siinä kantaa hedelmää. Tee jokaisesta palvelijastasi, jonka olet maan ääriin lähettänyt, sielujenvoittaja, ihmisten kalastaja. Auta myös niitä, jotka ns. suljetuissa maissa toimivat. Kaada siellä kaikki esteet, joita ihmiset asettavat evankeliumille ja auta, että ilosanoma saa vallata sielläkin sydämiä. Auta, että vastustajat joutuvat häpeään ja sitä suurempi armo ympäröi sinun kansaasi mitä suurempi on vastustus.

Anna sananjulistajille Hengen voima saarnata sanasi sellaisessa tuoreessa voitelussa, että voit vahvistaa sanasi sitä seuraavien merkkien kautta. Lataa sanasi niin täyteen voimaa, että se tulee ihmisten tykö, ei vain sanoina, vaan myös voimana ja Pyhässä Hengessä ja suurella varmuudella. Auta, että se tunkee läpi kaiken vastustuksen ja löytää tiensä ihmisten sydämen syvimpiin sopukoihin asti. Vahvista sanasi sitä seuraavien merkkien kautta: anna syntisten kääntyä ja tulla uskoon, anna uskovien täyttyä Hengellä, anna sairaiden parantua ja rampojen nousta kävelemään. Tee ihmeitä ja anna voimallisia merkkejä, sillä monet uskovat vasta, kun näkevät voimallisia tekoja.

Anna Kristuksen seurakunnan kasvaa ja vahvistua kaikkialla, missä suomalaisia lähetystyöntekijöitä on työtä tekemässä. Auta, että työ menestyy niin, että vastuu siitä voidaan paikallisseurakunnissa luovuttaa enenevässä määrin kansallisille työntekijöille. Johda meitä, että voimme yhä enemmän siirtää painopistettä lähetystyössä kansallisten lähettien tukemiseen.

Auta myös humanitaarista työtä, sosiaalista työtä, lastenkotityötä, kaikkea, mikä edistää ihmisten hyvinvointia. Auta meitä, sinun seurakuntaasi, ottamaan hädässä olevat ihmiset seurakunnan siipien suojaan. Auta, että sinun seurakuntasi voisi erityisesti huolehtia tämän maailman köyhistä, kurjista ja kärsivistä lapsista ja kertoa heille sinusta, joka totisesti olet heidän Hyvä Paimenensa.

Kiitos ja ylistys sinulle, Jeesus, että ilmestyt avuksi maailman lapsille! Kiitos ja ylistys sinulle, Pyhä Henki, joka otat Kristuksen omasta ja anna meille ja kaikille, jotka haluavat ottaa vastaan, annat Kristuksen kaikkea armoa ja täyteyttä. Kiitos, että teet meille Kristuksen eläväksi! Kiitos, että teet meidät uusiksi luomuksiksi Kristuksessa, teet meistä ja kaikista maailman pakanakansoista ja niiden jäsenistä eläviä kiviä Jumalan temppeliin!

Hänen, joka istuu valtaistuimella, hänen ja Karitsan on ylistys, kunnia, kirkkaus ja mahti aina ja ikuisesti. Ilm.5:13.

Kategoria(t): Päivän rukous, Sanahallussa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.