Heprealaiskirje 13

Pysyköön veljesrakkautenne elävänä. Älkää unohtako osoittaa vieraanvaraisuutta, sillä jotkut ovat yösijan antaessaan tulleet majoittaneeksi enkeleitä. Hepr.13:1-2.

Kiitos, Herra, että meille on aina mahdollista tehdä se, mitä sinä sanassasi pyydät. Kiitos, että sinä et koskaan pyydä meiltä mahdottomia. Auta meitä osoittamaan veljellistä (sisarellista) rakkautta aina toisiamme kohtaan. Auta meitä hyväksymään yhteyteemme jokainen Jumalan oma, jonka sinä, Jeesus, hyväksyt yhteyteesi. Auta meitä kunnioittamaan sisaria ja veljiä silloinkin, kun heidän uskonkäsityksensä ovat erilaisia kuin meidän. Anna meille se mieli, että olemme vieraanvaraisia, ei vain ylhäisille vaan alhaisillekin. Auta meitä kohtelemaan köyhiä samoin kuin rikkaita. Anna meidän kestitä niitä, jotka eivät voi maksaa takaisin samalla mitalla. Tee meistä vieraanvaraisia, anteliaita, ihmisiä jotka osaavat jakaa omastaan.

Muistakaa vankeja, niin kuin olisitte itse kahleissa heidän kanssaan, muistakaa kidutettuja, tunteehan teidänkin ruumiinne kivun. Hepr.13:3.

Herra, haluamme muistaa vankeja, kuten sanasi kehottaa. Siunaa Suomen vankiloita, anna armosi kaikille vangeille ja neuvosi ja voimasi vankeinhoitolaitoksiin, että niissä voidaan hoitaa tämä vaativa työsarka Jumalan tahdon mukaan. Siunaa erityisesti niitä, jotka tässä maailmassa ovat vankeina uskonsa tähden. Ole lähellä jokaista, joka sinun todistuksesi tähden tänä päivänä on vankilassa tai työleirillä. Ole lähellä, anna voimaa kestää tuo koetus, auta jokaista kaikessa osoittautumaan Jumalan palvelijaksi. Suo, että olosuhteet voivat olla inhimilliset sielläkin. Estä kaikki kiusaaminen ja kiduttaminen. Ole erityisesti niiden luona, jotka joutuvat kestämään fyysistä kipua ja henkistä väkivaltaa. Minä kätken heidät jokaisen sinun sovintoveresi voiman alle, turvaan sinun verihaavoihisi. Ole heille jokaiselle kilpi ja suojamuuri, vuorilinna johon heidät pelastat, kallio jonka turviin kätket heidät. Suo jokaisen, jota pahoinpidellään, kidutetaan tai muuten kohdellaan ihmisarvon vastaisesti, löytämään elävä usko Jeesukseen ja rukouksen ihana lahja. Lähetä siis todistajiasi kaikkien heidän luoksensa kertomaan hyvää sanomaa sinusta. Ja muista lupauksesi, jonka olet antanut: salliessasi kiusauksen olet valmistanut pääsyn siitä, niin että se voidaan kestää. Valmista jokaiselle kiusatulle pääsy hänen ahdingostaan. Tätä pyydän sinulta, rakas taivaan Isä, sinun Poikasi Jeesuksen Kristuksen laupeuteen ja ihmisrakkauteen vedoten.

Pitäkää avioliitto kaikin tavoin kunniassa älkääkä häpäiskö aviovuodettanne, sillä Jumala tuomitsee siveettömät ja avionrikkojat. Hepr.13:4.

Jeesus rakas, anna meidän, jotka naimisissa olemme, aina olla uskollisia aviopuolisoita. Älä anna kiusaajan meitä petkuttaa millään tavalla ja houkutella meitä synnin tielle. Suo jokaisen uskovan aviomiehen rakastaa vaimoaan kuin Kristus seurakuntaa ja suo, että vaimotkin voisivat palvella ja kunnioittaa itse kukin omaa aviomiestänsä. Älä anna tämän maailman siveettömyyden tulla saastuttamaan meidän sydämiämme. Auta meitä torjumaan tämän jumalattoman ajan törky, kun se tv:n ja muun viihteen muodossa tunkeutuu meidän maailmaamme. Auta meitä tekemään valitsemisemme ja kutsumisemme lujiksi, niin ettemme koskaan lankea.

Älkää juosko rahan perässä, vaan tyytykää siihen, mitä teillä on. Jumala on itse sanonut: – Minä en sinua jätä, en koskaan sinua hylkää. Sen tähden me voimme turvallisin mielin sanoa: Herra on minun auttajani, siksi en pelkää. Mitä voisi ihminen minulle tehdä? Hepr.13:5-6.

Kiitos, Herra, että saamme luottaa sinun huolenpitoosi eikä meidän tarvitse juosta rahan perässä. Kiitos, että autat meitä torjumaan mammonan epäjumalan omasta elämästämme ja perheemme elämästä. Minä sanon Mammonan epäjumalalle: ”Ulos minun kodistani!” – Jeesuksen nimessä! Kiitos, että se lähtee, kiitos, että saan olla turvallisella mielellä, mitä elatukseeni tulee, eikä minun tarvitse olla huolissani tai liikaa elatuksen murheiden kuormittama.

Muistakaa johtajianne, niitä, jotka julistivat teille Jumalan sanaa. Pitäkää mielessänne, miten he elämänsä elivät, ja ottakaa heidän uskonsa esikuvaksenne. Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja ikuisesti. Älkää antako kaikenlaisten vieraiden oppien johtaa itseänne harhaan. Meidän sydämemme tulee vahvistua armosta, ei ruoista, jotka eivät ole ketään hyödyttäneet. Hepr.13:7-9.

Kiitos, että olet antanut meille hengellisiä johtajia ja edellä kulkijoita, paimenia, jotka ovat näyttäneet meille käytännössä, mitä Kristuksen seuraaminen on. Suo meidänkin seurata sinua kuten he ovat tehneet. Suo meidän ennen kaikkea ottaa oppia sinusta ja Paavalista ja muista raamatun pyhistä. Näin emme ajaudu harhaan. Tee siis meille eläväksi tuo totuus: ”Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja ikuisesti.” Auta, että emme ajelehdi opin tuulissa, vaan ankkuroidumme Jumalan sanaan. Anna meille aina terve usko ja auta meitä saamaan ravintoa Jumalan armosta, ettemme eksy mihinkään omatekoiseen jumalanpalvelukseen, jota rakennetaan määräruokien ja kieltojen ja käskyjen perustalle.

Meillä on alttari, jonka uhria ei liiton teltassa palvelevien ole lupa syödä. Tehän tiedätte, että kun ylipappi syntien sovittamiseksi vie kaikkeinpyhimpään eläinten verta, näiden eläinten ruhot poltetaan leirin ulkopuolella. Siksi myös Jeesus kärsi ja kuoli kaupunginportin ulkopuolella pyhittääkseen kansan omalla verellään. Lähtekäämme siis hänen luokseen leirin ulkopuolelle, hänen häväistystään kantaen. Eihän meillä täällä ole pysyvää kaupunkia, vaan me odotamme ikävöiden sitä kaupunkia, joka tulee. Hepr.13:10-14.

Herra, jos meitä haluat niin lähellesi vetää, että meidän osamme on lähteä leirin ulkopuolelle sinun häväistystäsi kantaen, niin anna meille ehyt sydän tehdä se. Auta, ettemme katkeroidu elämän raskaissa koettelemuksissa, vaan voimme kiinnittää niin katseemme sinuun, että kestämme koetuksissa. Kiitos, että sinä olet valmistanut meille koko tien ja sen tien päässä odottaa kaupunki, sinun rakentamasi uusi Jerusalem. Kiitos siitä!

Olkaamme sen tähden hänen välityksellään alati uhraamassa Jumalalle kiitosuhria, niiden huulten hedelmää, jotka tunnustavat hänen nimeään. Älkää myöskään unohtako tehdä hyvää ja antaa omastanne, sillä sellaiset uhrit ovat Jumalalle mieleen. Hepr.13:15-16.

Herra, me tahdomme kiittää sinua, tuoda kiitoksen ja ylistyksen ja sydämemme palvonnan sinulle. Ota se vastaan. Sinä olet suuri, sinä olet minun sankarini, sinä olet minun Herrani ja Jumalani. Sinua minä kiitän, sinua minun sieluni ylistää! Kuinka ihana sinä olet, ihanampi on sinun rakkautesi kuin ihmisen rakkaus.  – Auta meitä aina tekemään hyviä tekoja, auta antamaan omastamme, jakamaan siitä rikkaudesta, jota sinä olet meille antanut. Kiitos, että se uskon kautta on mahdollista.

Olkaa johtajillenne kuuliaiset, totelkaa heitä. He valvovat öitä teidän vuoksenne, koska joutuvat kerran tekemään teistä jokaisesta tiliä. Saakoot he tehdä työnsä iloiten, ei huokaillen, sillä se olisi teille paha asia. Hepr.13:17.

Kiitos jokaisesta hengellisestä johtajasta tässä maassa, joka valvoo öitä minun takiani. Kiitos tosi paimenista, kiitos jokaisesta esirukoilijasta, joka kantaa minun taakkaani rukouksen olkapäällä. Ylistys sinulle!

Rukoilkaa meidän puolestamme. Olemme varmoja siitä, että omatuntomme on puhdas – tahdommehan toimia kaikessa oikein. Varsinkin siksi pyydän teiltä esirukousta, että jo pian pääsisin takaisin teidän luoksenne. Hepr.13:18-19.

Herra, me rukoilemme hengellisten johtajiemme puolesta, että sinä auttaisit heitä vaeltamaan hyvällä omallatunnolla ja toimimaan kaikessa oikein. Suo meidän olla läheisesti tekemisissä hengellisten johtajiemme kanssa, suo meidän yhdessä elää ja yhdessä tehdä elämän tien matkaa. Suo meidän toinen toisiamme tukien mennä eteenpäin. Kiitos jokaisesta paimensielusta, jonka olet lahjoittanut seurakunnallesi. Aamen.

Kategoria(t): Päivän rukous, Sanahallussa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.