Kolossalaiskirjeen pohjalta

Me kiitämme aina Jumalaa, Herramme Jeesuksen Kristuksen Isää, kun rukoilemme teidän puolestanne. Kol.1:3.

Kiitos taivaan Isä, sinä Herra, meidän Jumalamme, että sinä olet uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon ja tehnyt meistä Jeesuksen Kristuksen seuraajia ja opetuslapsia. Kiitän sinua tästä armosta kaikkien oman paikkakuntani pyhien puolesta. Kiitos jokaisesta uskovasta tällä paikkakunnalla, jossa asun.

Siitä lähtien, kun saimme tästä kuulla, mekin olemme lakkaamatta rukoilleet teidän puolestanne ja pyytäneet, että te saisitte runsaasti hengellistä viisautta ja ymmärrystä ja tulisitte täydelleen tuntemaan Jumalan tahdon. Kol.1:9.

Ole sinä, Herra, armollinen meille kaikille uskoville, jotka asumme täällä, minun kotipaikkakunnallani. Siunaa Luterilaista seurakuntaa, siunaa Helluntaiseurakuntaa ja Vapaakirkkoa (Metodistiseurakuntaa, Baptistiseurakuntaa, Adventtiseurakuntaa – luettele kaikki paikkakuntasi kristilliset seurakunnat) ja anna meille runsaasti kaikkea hengellistä viisautta ja ymmärrystä, jokaiselle Jumalan pyhälle tällä paikkakunnalla. Auta meitä, että voisimme tulla täydelleen tuntemaan Jumalan tahdon ja käsittämään Jumalan salaisuuden, Kristuksen.

Rukoilemme, että eläisitte Herralle kunniaksi ja kaikessa hänen mielensä mukaan ja että kantaisitte hedelmää tekemällä kaikkea hyvää ja kasvaisitte Jumalan tuntemisessa. Hänen kirkkautensa voima ja väkevyys vahvistakoon teitä olemaan aina kestäviä ja kärsivällisiä. Kol.1:10-11.

Auta meitä uskovia tällä paikkakunnalla elämään kaikessa Herralle kunniaksi ja joka tavalla Herran mielen mukaan. Suo meidän elävinä oksina sinun viinipuussasi kantaa hedelmää tekemällä kaikkea hyvää ja suo meidän kasvaa Jumalan tuntemisessa. Suo sinun kirkkautesi voiman ja väkevyyden olla vahvistamassa meitä, niin että voimme aina olla kestäviä uskossa ja kärsivällisiä.

Kiittäkää iloiten Isää, joka on tehnyt teidät kelvollisiksi saamaan pyhille kuuluvan perintöosan valon valtakunnasta.Kol.1:12.

Kiitos taivaan Isä, että sinä olet tehnyt meidät kelvollisiksi saamaan pyhille kuuluvan perintöosan valon valtakunnasta! Halleluja! Kiitos tästä suuresta armosta, ihanasta sovituksesta, josta olemme saaneet tulla osallisiksi, kiitos Jumalan Valtakunnan todellisuudesta, jonka Kristus on tuonut meille! Iloitsemme tästä ja ylistämme sinua, pyhä Jumala!

Toivon, että he rakkauden yhteen liittäminä saisivat rohkeutta ja saavuttaisivat rikkaimman ja syvimmän tiedon: tulisivat tuntemaan Jumalan salaisuuden, Kristuksen, jossa kaikki viisauden ja tiedon aarteet ovat kätkettyinä. Kol.2:2-3.

Anna, Herra, meille se armo, että voimme hyväksyä yhteyteemme jokaisen Jumalan pyhän tällä paikkakunnalla ja auta, että voisimme rakkauden yhteen liittäminä saada rohkeutta mennä eteenpäin uskon tiellä. Anna meidän tulla entistä enemmän osallisiksi Kristuksesta. Avaa meille, Pyhä Henki, Jumalan syvin ja rikkain salaisuus, Kristus, ja suo meidän tulla osallisiksi niistä viisauden ja tiedon aarteista, jotka ovat häneen kätkettyinä. Suo meidän uskon kautta juurtua häneen, rakentamaan elämäämme hänen varaansa ja vahvistua uskossa Jumalan väärentämättömän sanan kautta. Älä anna kenenkään houkutella meitä harhaan millään ihmisviisauden opilla, uskonnollisuudella, joka nojautuu maailman alkuvoimiin eikä Kristukseen. Suo meidän tulla tuntemaan sinut, Jeesus, ja auta että voimme elää niin kuin sinä elit, Kristuksen seuraajina ja opetuslapsina.

Te, jotka olette Jumalan valittuja, pyhiä ja hänelle rakkaita, pukeutukaa siis sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, lempeyteen ja kärsivällisyyteen. Pitäkää huolta, että tulette toimeen keskenänne, antakaa anteeksi toisillenne, vaikka teillä olisikin moittimisen aihetta. Niin kuin Herra on antanut teille anteeksi, niin antakaa tekin. Kol.3:12-13.

Anna meille, sinun pyhillesi, keskinäistä rakkautta. Auta meitä siunaamaan toisten seurakuntien uskovia ja anna meille sellainen herätys tälle paikkakunnalle, joka kokoaa meidät uskovat yhteen. Anna meille armon ja anteeksiantamisen henkeä, anna meille särjetty ja nöyrä henki, arka tunto Jumalan sanan edessä. Auta meitä muistamaan, että millä mitalla minä tuomitsen, sillä samalla mitalla minut itseni tuomitaan, etten olisi kovasydäminen ja tuomitseva sisaria ja veljiä kohtaan. Anna meille se täydellinen rakkaus, jonka vain sinä, Jeesus, voit antaa. Anna meidän sydämiimme se Kristuksen rauha, johon sinä olet meidät yhden ja saman ruumiin jäseninä kutsunut. Kiitos, Herra, että kuulet rukouksiamme, kun me sinun tahtosi mukaan sinulta pyydämme!

Rukoilkaa hellittämättä, valvokaa rukoillen ja kiittäen. Rukoilkaa samalla meidänkin puolestamme, jotta Jumala avaisi meille oven sanansa julistamiseen ja me saisimme puhua Kristuksen salaisuudesta, jonka vuoksi juuri olen vankinakin. Kol.4:2-3.

Siunaa, Herra Jeesus, kaikkia paikkakuntani pappeja, saarnamiehiä, seurakuntien vanhimpia ja diakoneita, kaikkia Jumalan Valtakunnan työntekijöitä tällä paikkakunnalla. Avaa sanan ovia Jumalan palvelijoille, että he voivat julistaa sinun sanaasi Hengen voimassa ja voitelussa. Vahvista sanasi sitä seuraavien merkkien kautta kaikissa seurakunnissa. Suo heidän niin tehdä tunnetuksi Jumalan salaisuutta, Kristusta, että sinä voit vahvistaa sanasi ja virittää kaikki armolahjat palaviksi seurakunnan keskellä. Uudista siis sananjulistajia ja siunaa heidän rukoushetkensä. Vedä heitä kahdenkeskisiin neuvotteluihin kanssasi. Suo heidän aterioida kanssasi ja jakaa elämän leipää tälle kansalle. Anna heidän juottaa janoiset elävän veden lähteistä. Anna heille kuulevat korvat ja taitava kieli, jotta he voivat sanalla virvoittaa väsyneitä. Anna heille se armo, että he voivat tuoda esiin jaloa, ei arvotonta, ja olla sinun suunasi, välittää meille eläviä sanoja Kristuksen sydämeltä. Kiitos, että annat meille apostolit ja profeetat ja evankelistat. Kiitos, että annat meille paimenet ja opettajat ja teet kaikki pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, sinun ruumiisi rakentamiseen. Ylistys sinulle!

Terveisiä lähettää teikäläinen Epafras, Kristuksen Jeesuksen palvelija, joka aina taistelee rukouksin teidän puolestanne, jotta pysyisitte lujina ja nuhteettomina ja vankkumatta noudattaisitte kaikessa Jumalan tahtoa. Voin todistaa, että hän näkee paljon vaivaa teidän vuoksenne… Kol.4:12-13.

Kiitos jokaisesta esirukoilijasta, jonka olet meille lahjoittanut. Pyydän, että annat meille, kaikille Jumalan pyhille tällä paikkakunnalla, esirukoilijoita, jotta voisimme pysyä täysin vahvoina kaikessa, mikä on Jumalan tahto. Tee meistä vankkumattomia uskossa. Anna meille myös se armo, että voisimme itse tulla esirukoilijoiksi ja alkaa taistella toisten puolesta niin kuin Epafras teki. Auta meitä, että alamme nähdä vaivaa rukouksen jalossa työssä ja kiitos, että sinä olet uskollinen ja vanhurskas, sinä olet rukouksia kuuleva Jumala ja ettei vaivannäkömme mene hukkaan.

Ylistämme sinua, elävä Jumala, sinua Jeesus Kristus, jota palvelemme ehyellä sydämellä. Kiitämme sinua, Pyhä Henki, joka otat Kristuksen omasta ja annat meille! Kunnia, kirkkaus ja valta hänelle, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalle! Aamen.

Mainokset
Kategoria(t): Päivän rukous, Sanahallussa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.