Pyhä ja epäpyhä

Jeesuksella oli nollatoleranssi kaikkea epäpyhää kohtaan. Kun hän puhui synagogissa, kävi usein niin, että läsnä oleva epäpyhä henki tahtoi myös sanoa jotakin ja Jeesus nuhteli niitä ankarasti: ”Vaiti! Lähde hänestä” (Mark1:25). Evankeliumin kirjoittajat ovat kaikki yksimielisiä siitä, että kyseessä oli pahojen henkien esiintyminen. Jeesus ajoi henget ulos ja joskus haluaisin minäkin tehdä niin.

Tänä aikana saavat pastorit tottua siihen, että erilaista epäpyhää puhetta esiintyy. Netti on oikein tulvillaan sitä ja joskus ihmisten kommentit ovat aika syvältä. Saatana oikein tuntuu herkuttelevan sillä, mitä saa sanoa – sananvapauden ja uskonnonvapauden nimissä. Joskus palaute tulee seurakuntien työntekijöiltä, vanhimmilta ja pastoreiltakin ja miltä se kuulostaakaan? Välillä on aika äimän käkenä ja toisinaan pitää oikein miettiä, että mikä saa uskovat ihmiset tottelemaan saatanaa niin auliisti – omaa maaliako ne pelaavat?

Saahan sitä puhua, mutta Jeesus on myös kirkkaasti ilmoittanut meille, että jokaisesta turhasta sanasta, jonka ihmiset lausuvat, heidän on tuomiopäivänä tehtävä tili (Matt.12:36).

Panee vapisemaan tällaisenkin puhetyöläisen, jonka pitää puhua ja kirjoittaa ja yrittää ruokkia ihmisiä terveellä opilla ja johdattaa terveen uskon tielle. Tässä joutuu ojentamaan ja oikaisemaan niin monesta asiasta ihmisiä, kun tämän ajan seurakunnissa eletään maailman tavalla ja vähät välitetään terveestä opista ja vielä vähemmän terveestä moraalista. Mitä sitten onkaan toimiminen niiden kanssa, jotka eivät koskaan ole oikein kunnolla olleet seurakunnan yhteydessä! Eivät ole koskaan tehneet parannusta tai uudestisyntyneet. Pyhä-sanakin alkaa olla pois muodista, kun kellään ei ole enää selkeää käsitystä, mitä pyhyys on – tai jumalanpelko. Rocki vaan soimaan ja karkelot pystyyn – ja hyvin menee!

Mainokset
Kategoria(t): Hengen sanomat, Varoitus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s