Kuntoilua

Keho kaipaa fyysisen kunnon hoitamista. On parasta mennä säännöllisesti lenkille varsinkin, jos mitään hyötyliikuntaa ei tule päivän mittaan harrastetuksi. On hyvä ottaa se hyötyliikunta käyttöön, jos on siihen tilaisuus: portaita voi nousta hissillä ajamisen sijasta, kävellä sen lyhyen työmatkan eikä aina ottaa autoa jokaiseen pieneen reissuun. Kuka keksii mitäkin.

Myös hengelliseen elämään pätee sama liikunnan laki: lue raamattua, vaikka se ei niin maistuisikaan, niin pysyt hengellisesti vireänä. Hiljenny rukoukseen ja harrasta rukoilemista, vaikka se ei niin maistuisikaan. Pysyy hengellinen kunto hyvänä. Yhtäkkiä voit huomata, että rukous maistuukin. Jumala voi yllättää ja puhua sinulle vaikka Aikakirjojen sivuilta.

Harrasta hengellistä hyötyliikuntaa: käy hengellisissä tilaisuuksissa, katsele TV7:aa, lue hyvä kirja. Silmäile Sana puhuttelee – sarjaa…

Kuntoile. Käy punttisalilla! Rapakuntoisille yksi Isä meidän – rukous päivässä, hyväkuntoisille ystävien jättämiä rukousaiheita… Paranna kestävyyttä: kävele läpi yksi psalmi päivässä ja kun kunto nousee, lue kokonaisia lukuja, juokse läpi Paavalin kirjeiden…

Hiki pintaan ja lopuksi iloiten ammentamaan vettä pelastuksen suihkusta. Ja sitten puhtaat vaatteet ylle… ja hyvä olo sydämeen.

Sellaista on hengellinen kuntoilu.

Mainokset
Kategoria(t): Hengen sanomat, Kehotus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s