Kutsu hedelmän kantamiseen, osa2

Omena

Omena

Jos meidän uskonelämämme on tervettä ja pysymme kärsivällisinä, pidämme sydämen puhtaudesta huolta, alamme kantaa yhtä tai toista hedelmää. Joskus nasiirin tukkamme leikataan puliksi, kun mokaamme, mutta ajan kanssa tilanne voi korjaantua ja saavutamme jälleen käyttökelpoisuuden Jumalan silmissä. Hedelmän kantamiseen tarvitsemme kuitenkin muutakin kuin vilpittömän uskon ja hyvän omantunnon – tarvitsemme jotakin, mikä antaa järjestystä elämäämme ja suuntaa meidän tietoiset ponnistuksemme oikeaan tavoitteeseen.

Tarvitsemme selkeän näyn ja kutsumustietoisuuden. Monet eivät oikein tiedä, mikä on heidän paikkansa. He harhailevat ja kokeilevat yhtä ja toista ja siinä leikissä heistä voi tulla turhan touhuajia. Kun yksi työ ei kauan jaksa innostaa, he keksivät uuden homman ja näin he antavat uskostaan vähän epävakaan vaikutelman. Tällainen juoksentelu sinne tänne juontaa usein halusta kopioida toisten kutsua. Jos haluat ottaa mallia muista ja imitoida ihailemiasi ihmisiä, et vielä ole tekemisissä aidon näyn ja kutsumustietoisuuden kanssa.

Jumalalla on kuitenkin suunnitelma jokaisen elämään. Siinä suunnitelmassa voi olla mutkia ja käänteitä, mutta se on kuitenkin selkeä. Jumala haluaa laskea sydämeemme kirkkaan tavoitteen. Sitä kutsutaan näyksi. Moderni vastine näylle on visio. Tällöin saatamme olettaa, että kyse on jostakin visuaalisesta näystä, unesta tai muusta ilmestyksen tapaisesta kuvasta, joka alkaa polttaa uskovan sydämessä. Voi se olla sitäkin, mutta monella evankelistalla on sielujen voittamiseen palava into ja heillä on sydämellään silloin murhe kadotukseen menevistä ihmisistä. Sellainen ”hätä sieluista” voi olla ilman mitään kuvaakin. Heitä painaa kadotettujen sielujen kohtalo ja he vain haluavat pelastaa tuhoon tuomittuja ihmisiä.

Näky pitää ymmärtää laaja-alaisesti. Paitsi että se voi ilmentää itseään unen tai unelman muodossa tai olla jokin toimintaan pakottava tunne, se voi olla myös tietoisuus siitä, että jokin on pahasti pielessä ja että asialle pitää tehdä jotakin. Jumala voi myös käyttää ihmisen luonnollisia tarpeita, kuten naisihmisen kohdalla halua tulla äidiksi. Jos se ei pääse toteutumaan avioliiton kautta, joku voi kokea Jumalan tahdoksi lähteä kehitysmaihin huolehtimaan orvoista lapsista ja kertomaan näille Jeesuksesta. Näin luonnollinen äitiys muuttuu hengelliseksi äitinä olemiseksi.

Hengellinen työ sananjulistuksessa voi saada alkunsa siitä, että Jumala yksinkertaisesti kutsuu jonkun henkilön sananjulistamisen tehtävään. Se kutsu voi ilmetä tunteena ja palavana haluna tutkia raamattua, intona saarnata ja opettaa. Jumalan kutsu voi olla moni-ilmeinen ja joku voi saada kutsun vaikkapa esirukoilijaksi.

On hyvä tiedostaa omalta kohdaltaan tämä henkilökohtainen Jumalan kutsu ja noudattaa sitä. Joskus sen toteutumisen tielle voi tulla erilaisia esteitä. Jumalan antaman aidon kutsun tunnistaa siitä, että esteistä huolimatta tuli ei sammu.

Muistan lapsuusvuosiltani uskovan sisaren nimeltä Aune Lehtisalo. Hän vietti joitakin aikoja Englannissa ja kun hän tuli sieltä koti-Suomeen, hän oli kuin lentoon lähdössä. Hän aivan puhkui intoa ryhtyä kääntämään erästä englanninkielistä sanomalehteä ja alkaa julkaista sitä suomeksi. Hänen hengellinen kotinsa oli silloin helluntaiherätys, mutta hän ei löytänyt sieltä suurtakaan vastakaikua hankkeelleen. Helluntailaiset jopa vastustivat hanketta, koska se oli liikaa anglikaanisen uskon mukainen eikä perustunut tarkalleen samoihin opillisiin pykäliin kuin olisi ollut heidän mukaansa tarpeellista. Niinpä Aune siirtyi luterilaiseen kirkkoon ja toteutti hankkeensa kritiikistä huolimatta. Hänen näkynsä pohjalta syntyi Airut-lehti. Hän on hyvä esimerkki uskovasta, joka saa näyn ja toteuttaa sen vastuksista välittämättä.

Niinpä jos olet uskossa ja olet elänyt puhtaalla sydämellä etkä kuitenkaan vielä tiedosta omaa kutsumustasi, sinun on syytä pysähtyä ja miettiä, mitkä asiat ovat niitä, jotka kouraisevat sinua syvältä sydämestä ja mikä asia on sinulle todella tärkeä ja tavoittelemisen arvoinen. Sinun on syytä mennä Herran eteen ja rukousalttarilla vuodattaa sydämesi Herralle. Kysy häneltä, mitä hän on suunnitellut sinua varten. Anna itsesi Herran käyttöön ja odota. Vastaus voi olla kulman takana ja yllättää sinut.

On vielä kolmas asia, joka voi olla tarpeen ennen kuin näky voi toteutua ja sinun kutsumuksesi pääsee esiin ja saat kantaa hedelmää Jumalan tahdon mukaan. Siitä aion puhua kolmannessa osassa.

Osa 3

Mainokset
Kategoria(t): 2009, Hengen miekka, Saarnat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s