Sata lammasta

Eräällä miehellä oli sata lammasta. Lampurilla oli paksu ryhmysauva, jolla hän paimensi lampaita. Hän piti lampaille kovan kurin, hankki itselleen myös lammaskoiria, jotka pitivät laumaa valppaasti koossa. Jos joku lammas joutui laumasta erilleen, lampuri kävi sättien ja haukkuen hakemassa hänet takaisin laumaan, jos koirat eivät siinä onnistuneet. Uppiniskaiset lampaat saivat aina opetuksen eli kipeää tekevän iskun paimenen sauvasta.

Kerran, kun lampuri oli ajanut lampaansa tarhaan yöksi, hän totesi, että yksi puuttui. Hän manasi itsekseen: ”Nämä nykyajan lampaat eivät opi mitään. Jatkuvasti niille saa saarnata, että pitää pysyä laumassa eikä ne sittenkään pysy. Minä olen aina tähdentänyt lampaille ”Älkää jättäkö omaa lammastarhaanne!” (Hepr.10:25 ) – mutta nämä eivät usko mitään. Jos ei susi syö sitä lammasta, minä kyllä syön sen, jos löydän… Pataan laitan ja kutsun ystävät kylään!”

Niin itsekseen manaillessaan lampuri päätti, että ei lähde etsimään kadonnutta. ”Omapahan on asiansa… Minä olen kyllä varoittanut!”

Lammasparka jäi kedolle yöksi. Se löysi mukavan turvapaikan pensaan suojista ja vietti yönsä siellä vapisten, sillä susien ulvonta kuului välillä kaukaa ja joskus hyvin läheltäkin. Kun aamu tuli, lammas heräsi kuitenkin virkeänä ja lähti kedolle syömään ruohoa. Kun se oli sammuttanut janonsa purosta, se katseli kaunista luontoa ympärillään ja nautti vapaudestaan. Se toivoi kuitenkin löytävänsä oman laumansa päivän mittaan tai isäntänsä löytävän hänet. Vaikka tiesi saavansa satikutia, kadonnut lammas toivoi kuitenkin pääsevänsä seuraavaksi yöksi kotitarhaan.

Eräs toinen paimen tuli laumoineen häntä vastaan. Kadonnut lammas lähti seuraamaan tätä laumaa, sillä hän toivoi pääsevänsä lauman perässä kotikyläänsä. Paimen katseli vierasta lammasta uteliaana ja johti laumansa sinne, missä tiesi tämän vieraan lampaan tarhan olevan. Paimen poikkesi lammastarhaan kysymään isäntää. Isännältä hän kysyi: ”Onko tämä teidän lampaanne? Löysin sen tuolta kedolta harhailemassa…”

”Onhan se minun lampaani. Se on tuollainen omapäinen. Laitan sen huomenna pataan. Muuten se on ennen pitkää susien ruokaa, kun aina karkailee…”

Toinen lammaspaimen oli kuitenkin huomannut, että eksynyt lammas oli vielä nuori ja varsin kookas ja terveen oloinen. Niinpä hän halusi ostaa lampaan itselleen.

”Myykää se minulle. Paljonko haluatte siitä?”

Isäntä määräsi hinnan ja toinen paimen osti lampaan. Hän vei sen omaan laumaansa ja illan tullen sisälle omaan tarhaansa. Siellä uusi tulokas sai uuden paimenensa erityisen huomion osakseen. Uusi paimen ruokki sitä kädestä, tyynnytteli sitä ja puheli sille: ”Sinä saat olla minun laumassani saman arvoinen kuin kotona syntyneet. Saat synnyttää minulle uusia lampaita. Siirrän sinut tarhani parhaaseen osaan…”

Niin se jäi uuden lampurinsa huomaan ja pärjäsi hyvin. Se sai hyvän hoidon eikä sitä lyöty enää. Sille ei enää tullut eksymisiä eikä sitä ollut tarvetta haukkua karkailusta. Uusi paimen ei lyönyt sitä koskaan. Seuraavana keväänä se sai karitsoita ja siitä tuli emolammas, joka jatkuvasti imetti pieniä tulokkaita. Näin tarhan lampaiden määrä kasvoi kasvamistaan, kun taas naapurin tarha kutistui kutistumistaan.

Sen pituinen se. Huomasitko, että tämä oli versio Jeesuksen kertomuksesta, joka kuuluu näin:

Mitä arvelette: jos jollakulla on sata lammasta ja yksi niistä eksyy, niin eikö hän jätä ne yhdeksänkymmentäyhdeksän vuorille ja lähde etsimään sitä eksynyttä? Ja jos hän sen löytää – totisesti: hän iloitsee siitä enemmän kuin niistä yhdeksästäkymmenestäyhdeksästä, jotka eivät olleet eksyksissä. Samoin ei teidän taivaallinen Isänne tahdo, että yksikään näistä vähäisistä joutuisi hukkaan. Matt.18:12-14.

Mainokset
Kategoria(t): Olen kristitty, Pakinoita. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s